Mat och recept

Söndagsmiddagen – Korvrätt från Cleveland

En paradrätt i Cleveland är The Polish Boy, en korvrätt som ser lika slafsig och hafsig ut som Jimmy Haslams ägande av Cleveland Browns varit. Men även om rätten inte ser speciellt aptitligt ut så är den, liksom Browns, en rätt trevlig historia om man ger den chansen.

Man vet inte så mycket om historien bakom denna maträtt men den går att finna i nästan alla restauranger i Cleveland och vissa hävdar att det var på Whitmore´s Bar-B-Q som Virgil Whitmore började servera rätten under 1940-talet. Därifrån ska den ha spridit sig och nu tar alla Cleveland-borna den för givet. Den är enkel att göra och passar perfekt till en kall öl framför matchen på en söndagskväll.

Closeup-Polish-Boy-HRRecept – The Polish Boy

Kielbasa ( Eller liknande korv)

Pommes Frites

Korvbröd eller annat vitt bröd

Börja med din Coleslaw, gärna någon timme innan så den hinner dra sig lite.

Coleslaw

Ett halvt kålhuvud
2 klyftor vitlök
Oregano,Persilja, Basilika utifrån smak
0,5 dl Oliv olja
0,5  dl Vitvinsvinäger
0,25 dl Socker
0,5 msk Salt
0,5 msk Pressad citron

Riv kålen. Pressa eller finhacka vitlöken, blanda med de andra ingredienserna i en skål.

Nästa steg är såsen.

Hot sauce

500 g Körsbärstomater
1 st gul lök
2 st Jalapeños
3 st gröna chilifrukter
5 klyftor vitlök
2,5 dl vitvinsvinäger
2 msk olivolja
3 tsk salt
3 tsk socker.

Finhacka grönsakerna, alternativt grovhacka och kör en sväng i mixer. Släng ned allt i en kastrull, koka upp, låt sjuda ungefär en timme. Sila röran så att såsen är fri från bitar.

Stek eller grilla korven, släng gärna på brödet en stund. Brödet på en tallrik, häll lite sås på brödet, på med korven, lite mer sås, coleslaw och de varma pommes fritesen. Njut!

Nyheter

To Top