Redaktionen har gjort en supersnabb sammanfattning av alla lag efter åtta veckor. Vilka har startat starkt och vilka har redan sumpat chansen till en slutspelsplats?
Det har varit en underlig men jämn säsong än så länge, med den kanske bästa veckan hittills precis bakom oss. Redaktionen har slagit sina huvuden ihop och kikat på hur de 32 lagen har startat och deras chanser framöver.
Hoppet är dock det sista som dör då historien förtäljer att 40 lag sedan år 2000 har nått slutspelet efter att ha börjat med fyra eller fler förluster på de åtta första veckorna.
American Football Conference (AFC)
East
Buffalo Bills (4-4)
En säsong som kantats av skador har naturligtvis sett ojämn ut även resultatmässigt. Efter två inledande förluster sparkades den offensiva koordinatorn Greg Roman och efter det funkade offensiven riktigt bra trots skador. Det ledde till fyra raka segrar. Därefter kom fler skador och Bills står i halvtid på 4-4 med ett relativt enkelt spelschema under den återstående halvan av säsongen.
Miami Dolphins (3-4)
Efter fem omgångar ansågs Miami Dolphins av många vara ligans sämsta lag. Inget funkade och spelarna verkade inte bry sig. Den enda vinsten var mot Cleveland Browns, som på ett mirakulöst sätt sumpat sin chans att vinna den matchen. Efter förlusten mot Titans vecka fem sparkade HC Adam Gase två startande offensiva linjemän och efter det vaknade laget till, framförallt den offensiva linjen och Jay Ajayi som stod för en historisk insats med två raka matcher med över 200 yards på marken. Miami har tre segrar och fyra förluster men kommer troligen att hämta hem fler segrar den närmaste tiden.
New England Patriots (7-1)
Patriots ser ut som en självklar Super Bowl-kandidat halvvägs in i säsongen. Endast Bills har kunnat rå på dem i år och då startade Patriots sin halvskadade tredje-quarterback Jacoby Brissett. Från och med vecka fem har det varit Brady och Gronkowskis show. Laget verkar kunna göra poäng när de vill och inte ens det halvbra försvarsspelet oroar. Bill Belichick valde till och med att skicka lagets försvarsstjärna Jamie Collins till Browns precis innan transferfönstret stängde. Kan Patriots hålla sina nyckelspelare friska är chansen god att Brady får dra på sig sin femte Super Bowl ring i början av februari.
New York Jets (3-5)
I Jets har tyvärr några tongivande spelare svikit i år. Ryan Fitzpatrick leder NFL i antal interceptions och har blandat enstaka fantastiska matcher med ett flertal riktiga bottennapp. Darrelle Revis har börjat se slutet på karriären, och verkar spela helt utan hjärta. Ett riktigt utropstecken står Quincy Enunwa för, som ser ut att vara en riktig framtidsman på receiver-positionen. Jets har haft ligans tuffaste spelschema inledningsvis men har ändå tre segrar och fem förluster.
North
Baltimore Ravens (3-4)
Tre inledande segrar dolde att laget inte spelade speciellt bra och när sedan fyra raka förluster följde var kris-stämpeln på sin plats. Ravens har haft stora bekymmer med skador, framförallt på offensiva linjen och på sina linebackers. Defensivt har Baltimore varit rätt bra men framåt har det hackat betänkligt. Marc Trestman sparkades och kanske kan förändringen väcka spelarna. Det kommer behövas, då avslutningen är stentuff.
Cincinnati Bengals (3-4-1)
Vi visste på förhand att Bengals skulle inleda med ett tufft spelschema och det är inte överraskande att laget är 3-4-1. Mer överraskande är kanske att försvaret sett väldigt ihåligt ut och det är något dem måste ordna till under andra halvan. Bengals har precis fått tillbaka viktiga TE Tyler Eifert och han kommer göra Bengals offensiv giftigare.Vi tror att Cincinnati avslutar starkt, ledda av en A.J Green som hittills varit lysande.
Cleveland Browns (0-8)
Inte mycket att jubla över i Cleveland? Jag tycker faktiskt att Browns har visat en del goda tendenser och det börjar skönjas en stomme att bygga framtiden på. Rookies som WR Corey Coleman, DE Carl Nassib samt OLB Emmanuel Ogbah har visat kvalitet och i WR Terrelle Pryor har Browns hittat en diamant. De bytte i veckan till sig LB Jamie Collins från Patriots, om motiverad kan han ge Browns ett lyft.
Pittsburgh Steelers (4-3)
Steelers toppar visserligen den jämna divisionen men laget har inte fått ur allt vi tror de har i sig ännu. Prestationerna har varit väldigt ojämna. Som vanligt har offensiva stjärnor turats om att vara borta, först var LeVeon Bell avstängd och nu senast har Ben Roethlisberger tvingats operera sitt knä. Att få tillbaka sin QB snabbt är viktigt och likaså måste försvaret höja sig ett snäpp. Steelers är fortfarande favoriter till divisionen, även om både Bengals och Ravens är precis bakom.
South
Houston Texans (5-3)
Texans leder visserligen AFC South, men vad har de egentligen uppnått i år? Har laget efter alla satsade miljoner verkligen tagit ett steg framåt? Lamar Miller (RB) verkar visserligen vara precis den spelare som de önskade. Däremot är det fortfarande ett stort frågetecken kring quarterbacken Brock Osweiler. Jag gillade visserligen att de chansade och snodde åt sig hans tjänster, men frågetecknen kvarstår. Är han verkligen mannen som kan höja Texans till nästa nivå?
Indianapolis Colts (3-5)
Kräftgången i Colts fortsätter. En del kritiker pekar fingret på gubbar som Andrew Luck och Frank Gore. De två gör dock så gott dem kan i min mening. Problemet ligger någonstans omkring dem. De som bär yttersta ansvaret för detta är general managern och tränaren. Jag har förståelse för att det är mycket känslor investerade i ledningen efter allt de gått igenom, men någonstans måste ägare Irsay skilja på person och prestation.
Jacksonville Jaguars (2-5)
De skulle bli så bra i år. Men vad hände? Alla investeringar i försvaret verkar funkat hyggligt, men något har hänt i anfallet. Vad är den där charmiga offensiven som vi fick förra året, och var är den Blake Bortles som såg så lovande ut? Nja, Jaguars är en besvikelse i år och det blir till att bygga vidare inför nästa säsong. Vissa hack i kurvan på väg mot toppen är väl fullt normalt. Eller?
Tennessee Titans (4-4)
Titans är väl egentligen det lag som presterat precis som vi förväntat oss. De har rört sig från botten till en medelnivå. Spelstilen är precis den som de hade annonserat, det innebär ett fysiskt springspel med DeMarco Murray som visat storform bakom en imponerande offensiv linje. Även försvaret har spelat bra men vissa frågetecken finns naturligtvis kvar, och Titans befinner sig i gränslandet till att utmana om en slutspelsplats.
West
Denver Broncos (6-2)
Det har börjat lite som vi väntade oss. Broncos starka försvar har burit dem och anfallet har gjort precis tillräckligt för att de ska kunna vinna matcherna. Cornerbacks Aqib Talib och Chris Harris Jr. har spelat helt fenomenalt, likaså stjärnan Von Miller. Den offensiva linjen är väldigt skakig och det kan bli avgörande nu när Broncos går in i den tuffare delen av sitt spelschema.
Kansas City Chiefs (5-2)
Chiefs ligger strax bakom Broncos och Raiders i toppen, trots att de slarvade i början av säsongen. Försvaret har börjat få fart men har fortfarande problem att stoppa springspelet. Anfallet är inte alls lika bra som vi väntat oss, de har svårt att få igång sina receivers. RB Spencer Ware har däremot imponerat än så länge och har blivit en stor del av Chiefs anfallsspel.
Oakland Raiders (6-2)
Försvaret inledde säsongen historiskt dåligt, och även om det förbättrats är det ändå statistiskt ligans näst sämsta enhet. Vi trodde mer om deras nyförvärv, CB Sean Smith och S Reggie Nelson, men de har inte spelat bra. Anfallet har överträffat förväntningarna inför säsongen. QB Derek Carr är en kandidat till årets MVP, även om det känns lite magstarkt. Raiders har sina svåraste matcher under säsongens andra halva och vi får se om de kan fortsätta kamma hem vinster.
San Diego Chargers (3-5)
Chargers inledning har varit en berg- och dalbana. De har spelat oväntat bra trots skador på många viktiga nyckelspelare, men slarvat bort matcher i slutet. De kunde lika gärna ha vunnit fem-sex matcher. QB Philip Rivers är stabil som alltid och gör okända spelare som WR Tyrell Williams och WR Dontrelle Inman till stjärnor. DE Joey Bosa är på god väg att vinna priset till årets defensiva rookie, trots att han inte kom till spel förrän vecka fem.
National Football Conference (NFC)
East
Dallas Cowboys (6-1)
Efter förlusten mot Giants första veckan har allt pekat uppåt för Cowboys. Trots skador på några av lagets nyckelspelare, Dez Bryant och Tony Romo, har rookies som QB Dak Prescott och RB Ezekiel Elliott och veteranen Coley Beasley klarat jobbet och mer därtill tillsammans med ligans bästa offensiva linje. Det så kritiserade försvaret har inte dominerat men varit tillräckligt bra för att komplettera anfallet.
New York Giants (4-3)
Giants började året bra och lagets satsning på försvaret syntes tidigt. De hade sedan en dipp där lagets offensiv hade väldiga problem att lyckas med det man egentligen ska vara bra på. Dåligt fokus och ett förtvivlat problem att få igång ett fungerande springspel hjälpte inte. Nu har de på nytt hittat tillbaka rätt rytm och kan bara QB Eli Manning visa lite mer av 2015 års form är Giants absolut med i racet.
Philadelphia Eagles (4-3)
Eagles inledde med tre raka vinster och offensiven, med lagets rookie QB Carson Wentz i spetsen, överraskade rejält. Försvaret gjorde det bra, men anfallet var storyn. Efter två raka förluster vaknade försvaret till och dominerade precis så som många trodde innan säsongen. Tung förlust senast mot rivalen Cowboys bör inte stoppa Eagles från att vara med ända till slutet.
Washington Redskins (4-3-1)
Efter två förluster tog Washington sig i kragen och bjöd på fyra raka vinster. QB Kirk Cousins och hans receivers hittade varandra på nytt och försvaret visade sig från sin bästa sida. Egentligen ser vi ett Washington som är bättre än det lag som vann divisionen förra säsongen. Problemet är bara att de andra tre lagen i divisionen är betydligt bättre än då. Unga pass rushern Trent Murphy är ett utropstecken med sex sacks hittills.
North
Chicago Bears (2-6)
Trots att segern mot Vikings i vecka åtta visade vad Bears kan göra när allt klaffar har det hittills varit en blytung säsong för Chicago. Skadorna har varit många men mot Vikings var åtminstone den viktigaste spelaren tillbaka med besked – QB Jay Cutler. Bears har bara två vinster och kommer inte ha något med slutspelet att göra i år heller. Däremot är risken för att tränaren John Fox ryker desto större. Utropstecknet har varit rookie RB Jordan Howard, som hade varit en kandidat till årets rookie om det inte vore för Ezekiel Elliott i Dallas.
Detroit Lions (4-4)
Detroit började i enlighet med de negativa förhandstipsen och spelade uselt, men efter tre raka vinster och Matthew Stafford under center men över molnen ser läget avsevärt ljusare ut. Kan Lions bara få bättre ordning på försvaret, vinna på bortaplan och lite jämnhet har de en chans att utmana de två favoriterna till divisionssegern. Ett hungrigt Lions kan slå alla lag, utom Patriots, på en bra dag. Negativt är att WR Marvin Jones blivit osynlig och att Lions torskat båda matcherna inom divisionen.
Green Bay Packers (4-3)
Packers har underpresterat och bara stundtals glimtat till. Aaron Rodgers har varit oprecis och ur fas, något han även själv medgett. Med RB Eddie Lacy på IR ser det dock ut som Rodgers får fortsätta kasta många bollar per match, som senast i sluggerfesten mot Matt Ryan och Falcons. Packers förlorade mot Atlanta trots fyra TD:s av Rodgers. Det är något skevt med Packers, laget verkar vara utan harmoni och spelar krampartat. Green Bay har bara fyra vinster än så länge, men är åtminstone 2-1 inom divisionen.
Minnesota Vikings (5-2)
Vikings tappade sina två mest tongivande pjäser, Bridgewater och Peterson, i jakten på att försvara tronen i NFC North, men har överraskat alla med ett furiöst försvarsspel och en sen QB värvning i Sam Bradford som klickat. Det var i alla fall mestadels sant fram tills efter viloveckan då Vikings blev avklädda av först Eagles och senast av Bears. Kanske är smekmånaden över och Vikings inte bättre än vad de ser ut på papperet. Formen är definitivt dalande och både Packers och Lions har ett bra läge att utmana efter Vikings två raka förluster.
South
Atlanta Falcons (5-3)
Ligans bästa anfall trots att Julio Jones varvar 300+ yardsmatcher med blekare insatser.
Matt Ryan pratas om som MVP-kandidat och för den som vill titta på siffror är det ingen orimlig tanke. Belackare minns att Falcons startade ännu bättre i fjol men då föll ihop, optimisterna uppmärksammar hellre att Carolina är svagare i år och att Falcons fått mer rutin och att även försvaret med OLB Beasley varit hyfsat.
Carolina Panthers (2-5)
Årets upplaga av NFC-mästarna liknar mer en timid katt än en ilsken panter. Falcons går som tåget och för att kunna nå slutspelet trots den katastrofala inledningen kanske Panthers måste göra som Chiefs gjorde förra året, gå från 1-5 till 11-5. Segern mot Cardinals senast var det första steget på resan och om Cam Newton kan återskapa lite av magin från i fjol nu när även RB Stewart kvicknat till finns det fortfarande en chans.
New Orleans Saints (3-4)
Mycket är sig likt i New Orleans, de är inget toppenlag trots att Drew Brees fortfarande är en av de mest högpresterande QB:s ligan någonsin sett och fortsätter klättra på all time-listor. Brees vapenarsenal är ojämn och Mark Ingram har inte fått ut mycket i springspelet. Rookie WR Michael Thomas är en framtidsman och med 3-4 lever hoppet fortfarande i “The Dome”.
Tampa Bay Buccaneers (3-4)
Buccaneers har en av ligans bästa WR i Mike Evans och när han och QB Winston hittar varandra kan Bucs stappla poäng. Men laget har ingen stabil grund att stå på, har tappat RB Doug Martin och Winston gör fortfarande för många misstag för att Bucs ska kunna utmana i år, även om de just nu ligger på andra plats i divisionen på 3-4.
West
Arizona Cardinals (3-4-1)
Arizona började säsongen svagt men har spelat bättre på senaste tiden. Försvaret är ännu bättre än i fjol men anfallet har inte lyckats prestera på samma höga nivå, delvis på grund av lite skador och dåligt spel från den offensiva linjen. RB David Johnson är numera lagets stora stjärna och unga pass rushern Marcus Golden har varit lysande tillsammans med nyförvärvet Chandler Jones. Spelschemat är relativt enkelt andra halvan.
Los Angeles Rams (3-4)
Rams har varit ungefär så bra som vi hade kunnat tänka oss. Hyfsade men ojämna. Den stora besvikelsen är att RB Todd Gurley och den offensiva linjen inte lyckats få igång ett vettigt springspel. Vi väntar fortfarande på att få se rookien Jared Goff ta över som quarterback. Det blir tufft att nå slutspel med Seattle och Arizona i förarsätet.
San Francisco 49ers (1-6)
Efter en chockstart kom 49ers ned på jorden. Truppen är helt enkelt alldeles för dålig och det finns inte en vettig quarterback så långt ögat kan nå. Det bästa Chip Kelly och ledningen kan hoppas på är att få se lite utveckling från lagets unga spelare.
Seattle Seahawks (4-2-1)
Det har varit lite upp och ned för Seahawks än så länge. Den offensiva linjen har varit en katastrof och satt käppar i hjulen för det egna anfallet. Det fantastiska försvaret är dock precis lika bra som någonsin och tillåter näst minst poäng i NFL, efter att ha varit bäst på den fronten fyra säsonger i rad. Därför är man fortfarande en utmanare trots de uppenbara svagheterna i anfallet.